"

Angela Anessi
Cap de comunicació de Cortana
Angela Anessi és la cap de comunicació de la firma de moda Cortana, de la dissenyadora mallorquina Rosa Esteva. Com explica Anessi, Cortana és “una marca independent, de la qual n’és propietària la mateixa dissenyadora”. L’empresa es va fundar el 2001 i des d’aleshores ha treballat únicament fent roba per a dona, des d’un punt de vista crític amb les grans empreses de moda. Anessi explica que Cortana es vol allunyar de la fast-fashion per apropar-se a una moda lenta, de producció local i amb teixits de gran qualitat.
Ens endinsem en la botiga que té la marca al carrer Provença, a Barcelona. Baixant les escales, la sensació d’entrar en una caleta perduda pel mediterrani ho modula tot. Parets blanques i arrodonides, mobiliari de fusta o pedra, plantes. La roba penja del sostre com una fulla flotaria a l’aigua marina. I l’Angela mostra l’espai amb afecte, fent evident com li agrada el disseny de la botiga, la cuidada disposició de les peces de roba i de cada accessori.
Cortana és una marca de moda de luxe, ja que els preus de les peces són molt elevats, i ronden entre els 300 i els 2.000€, en funció de l’article. Tot i això, segons apunta Anessi, els preus responen a una visió diferent de com comprar i produir la roba. Es volen fer productes de qualitat, que siguin comprats en menor quantitat. Productes polivalents, que puguin ser portats en situacions i de maneres molt diverses.
La marca també es vol comprometre amb l’empoderament femení, tot i que des de Cortana, no es consideren feministes. Anessi comenta: “Jo crec que a Cortana no tenim com a política ser feministes, però sí que volem celebrar el ser dona i fugir completament de l’objectificació de la dona”. En aquest sentit, van començar un projecte anomenat ‘We love women’, que consisteix en una galeria fotogràfica en la qual les models són dones “sense maquillatge, amb llum natural, sense retocs fotogràfics, de totes les edats”. El projecte va començar el 2018 i les fotografies són fetes per Claire O’Keefe. “La idea és anar fent més retrats i mostrant com de fantàstiques són totes les dones. No és només un tema físic, sinó que volem mostrar com són elles, la seva visió del món.”
Malgrat això, Anessi reconeix que Cortana, com la gran majoria de marques, cauen en utilitzar majoritàriament models convencionals, és a dir: dones molt joves, molt primes i de trets físics molt fins i canònics.
A Cortana no tenim com a política ser feministes, però sí que volem celebrar el ser dona i fugir completament de l’objectificació
Xarxes de Cortana



